Mar 28, 2012

Hokkaido II

Ingen lett fremkommelig når man ikke har internasjonal førekort i Japan. Fra flyplassen rett til Tsurimidai for Japanese Red Crested Cranes blir ikke billig. Nå man først har reist så langt har man vel ikke noe valg. Kåre dro rett til plassen for maks ut av dagen, men ble så skuffet.
Han var ikke så ivrig for nesten morgen. Etter mye og men ble han med. Ny dag med nye muligheter. Taxi kjørte oss til Itos Sanctury som var mye bedre miljø og færre traner. Plassen preget mindre av turister så meget ideelt for oss. Lyset var så sterkt at vi hadde problemer med de hvite fjærdrakten kombinert med sorte halsen. Så inge knall bilder.
Begge gangene vi besøkte plassen, streifet også Mikkel mellom de traner hvor alt virket normalt. Artig at traner ikke reagerte da reven kom. Med ønsket om kun to traner som danset på ren bakgrunn eller kom ved morgenslyset ble det kanskje en anne gang.
En minne som jeg aldri kommer til å glemme var fem lange kalde timer på en gammel kamobuss for Black Fish Owl. Vi trodde at hotel personalet vil hente oss. Nei da, beina touched bakken i 3 timer før vi var tilbake på hotel og fikk noe søvn rundt 04:00 am. 

The question is. Was it worth 3 hours walked in middle of nowhere for Blackfish Owl.

Catch the fish

Flown away9 comments:

 1. Hei Duy
  Er det ikke dette som er så spennende med naturfoto:-) En vet aldri hva dagen gir av utbytte. Synes nå tranen i flukt mot lys himmel var det som tok seg best ut. Den lyse himmelen stod bedre til fjærdrakten enn den blå himmelen. Dere har i alle fall fått en topp opplevelse og trimmen trengte dere sikkert ;-)
  Mvh
  Kim

  ReplyDelete
 2. Hei.
  Jeg synes du klarte spaserturen bra, litt tørst under veis, men siden det i Japan alltid er en Cola automat i nærheten gikk det.
  Det ble ingen gullbilder på deg heller, men det var værdt forsøket. Vi får forsøke en gang til neste år.

  Takk for turen.

  Kåre

  ReplyDelete
 3. Du fikk da nye arter på brikka og turen med opplevelsene var sikkert flott.
  Takk for titten...

  ReplyDelete
 4. Heisann!

  Det er en fin serie du har fått av tranene i Japan. Må ha vært en flott opplevelse å være i nærheten av disse majestetiske fuglene. Og turen til Japan sitter nok lenge.

  Hilsen Svein

  ReplyDelete
 5. De tranene der var flotte. Selv om ikke det ble slik du hadde tenkt, ble det vel en fin naturopplevelse. Naturfoto kan og skal være spennende.
  Likte godt uglebildet ditt, der den fanger fisken.
  Ønsker deg en flott vår!

  ReplyDelete
 6. takk for visning Duy, kjempe serie med flott tekst.

  ReplyDelete
 7. Flotte bilder synes jeg og sikkert en fin naturopplevelse.
  Likte hele serien sammen med fin tekst.
  God Påske!!

  Ottar

  ReplyDelete
 8. Hei Duy

  Fin bildeserie selv om ikke forholdene var helt som du ønsket. Men synes allikevl du har fått mye ut av turen.

  Henrik

  ReplyDelete
 9. Fluktbildet av tranen (nr 3) er et nydelig bilde !!

  ReplyDelete

Hyggelig at dere legger inn et par ord