Mar 6, 2012

Hare workshop

Tiden og ferien strakk ikke til alt. Fra 7 planlagte dager over kun til en kort og hektisk helg med Ketil Olsen som guiden vår.

Iso 12800, 1/30s håndholdt

Flyturen til Tromsø var det ingen problem med. Her skulle jeg treffe Robin Jenssen (som dessverre ikke kom, grunnet forsinket og uvær fra Harstad). Så kom Rubin Johnsen tuslende, en ung og dyktig fotograf. Avgangstiden ble meldt 30min forsinket. Ingen problem tenkte vi. I lufta kom info fra kaptein om at vi kanskje havne i Lakselv pga sterk vind. Bekymringen steg mest for meg. Om vi ikke landet i Hammerfest eller rukket ferje til Gunnarsen vil turen være kjørt for min del.

Godt skjult. 

Etter et par tuberlent runder i lufta, fikk WF906 landingstillatelsen. Måtte skryta av at pilotene i Widerøe er en av de beste rutefly piloter i verden. Ferjen var i ruta, men den 100 minutter var mareritt for mange (innkludert meg selv), vet ikke hvordan Rubin og andre på ferja følte det, men par minutter til så over and out for mitt vedkommende.

Den hadde godt festet, men jeg sklei nesten av fjellkanten.

Vi ble vel tatt i mot av Ketil ved kaja som satt kursen mot hytta (kun 5min unna) hvor vi hilset på Håvard (som allerede vært på plassen dagen før). Magene bråkte og ulyder hørtes godt, vi skyndte oss til et lite spisested på øya hvor kaloriene fyltes opp.

Satt kursen enda høyre opp.

Ketil, Ruden og Håvard dro tilbake til hytta , mens jeg tok en speidetur med bilen. Mange harer var og så, men meget skye var de. Selv iso var på maks, hjalp det lite med lyskaste som fra bilen. Fikk jo noe dokumenterte bilder.

Spenstig denne.

Været var kjempe bra nesten morgen. Etter kaffeen og frokost splittet vi i to lag, hvor noen ville ha film opptak. Harespor og harer var ganske mange av, men meget vanskelig å komme tett inn på de. Systematisk og planlagt arbeidet vi, men oh nei. Miljømotiv var det fullt mulig, men action eller portretter, så var det meget strevende. Vi samlet oss seks deltaker, men ingen hel heller. Ingen vet hvor haren hopper.

No more pix please.

Søndagen lyset var knall. Vi forsøkte igjen alene, men var ikke så heldig som det andre laget som fikk kjempe bilder av en samarbeidsvillig harepuss. Slik er det alltid, et valg må man ta. Og det kan alltid slå det motsatte. Før vi finner veien til kaja, prøvde på en ny taktikk, men den haren var utrolig smart og lurte unna oss. Så ingen knall skudd fra denne turen.

Side sprang. 

Anbefales flere dager ved en slik workshop hvor sjansen er mye bedre samt risken for forsinkelse, sterk kuling osv kan unngås. En kjempe opplevelse Ketil og stor takk til deg og din medhjelper Rubin. Det beste bilde ikke tatt, derfor må jeg tilbake neste år.

En bonus takker man ikke nei til.

13 comments:

 1. Så spennende dere har hatt det da! Mange fine bilder som vi andre kan drømme om. Det siste var knall da! Skjønner at du har lyst på en ny tur.
  Flotte bilder!

  ReplyDelete
 2. Hei Duy

  Høres ut som en opplevelsesrik tur på mange måter.. Men synes du har fått med deg et knippe flotte bilder fra denne turen. Likte spesielt bilde nr 1 og 3, kult at snøen spruter bak haren der den hopper. Men rypebilde var deg også høy klasse over!

  Hilsen henrik

  ReplyDelete
 3. Hei Duy.

  Jeg er sjeleglad for at jeg ikke var med, hverken på flyturen eller båtturen. Er det en ting jeg ikke tåler, så er det høye bølger og kraftig flyturbulens. Hareworkshopen derimot, den kunne jeg gjerne tenkt meg å ta del i!

  Utfordrene og vanskelig fotografering dette, men sier meg helt enig med Henrik. Bilde 1 og 3 av haren var bra. Rypa var også en skikkelig bonus, og et topp naturfoto.

  Knut Børge

  ReplyDelete
 4. Mange fine bilder av harene og nr 2 og 3 blir mine favoritter :-) Ingen dårlig bonus heller, må jeg si!
  Rune

  ReplyDelete
 5. Fine Bilder Duy, og en skikkelig appetizer for oss "hjemmesittere" !!

  ReplyDelete
 6. hørtes ut som en opplevelsesrik tur, flotte bilder ble det også, flott sted

  ReplyDelete
 7. Her har du hatt en flott tur, knallbra serie der jeg likte alle men falt mest for det siste.

  ottar

  ReplyDelete
 8. Hallo,
  Dette var en tur jeg lurte på lenge, men som det dessverre ikke ble noe av for min del.

  Du har fått mange flotte bilder, og sikkert mange fine opplevelser i løpet av dagene i Finnmark.

  Jeg likte godt flere av bildene, og jeg ble nesten rørt da jeg så bonusbildet av rypa.

  Ellers så får du planlegge nye turer for å få de bildene du drømmer om. Slik er det vel med alle fotoprosjekter.
  Mvh Willy

  ReplyDelete
 9. takk for teksten og flotte bilder Duy :-)

  ReplyDelete
 10. Flotte bilder!
  Hyggelig og treffe deg.
  Synd du bare kunne bli 2 dager.

  Ruben

  ReplyDelete
 11. Fine Bilder Duy... og det aller fineste synes jeg er lirypa !

  ReplyDelete
 12. Tror du at du er så flink til å ta bilder eller???Helt ræva.

  ReplyDelete

Hyggelig at dere legger inn et par ord