Oct 3, 2011

Nattens ridder

Vekkende informasjoner, tekst meldinger, bilder og blogger fra Jarl Kjetil Johnsen, Kåre Johansen og Torbjørn Pehrsen om flere hauker som herjet i Dalen gjorde at blodet mitt steg over maks nivået. Likevel frarådet de meg til denne turen, vel pga opp de bratte bakker og mørket stien ventede for min halvbeinet.

Vondt fordrives vondt tenkte jeg. Tidligere avtalen med Jostein opprettholdes som utgangspunktet. Etter en lang omvei befant jeg meg ved Helleviks gårdsplassen. I det jeg satt beina ut fra bilen, oppdaget jeg Kåre, Leif og Dag kom pustende og svettende ned den "slakkeste" bakken som de selv mente.

Oh My Buddha, slakkeste tenkte jeg. Hva med den hardeste bakken da.......Med normal helse og gode bein som gutter hadde sleit de opp og slakket de ned. Hva med min skrøplete bein, hvordan takler jeg denne utfordringen, hva skjer hvis jeg faller.... Tanken med å gi opp eksisterte da. Vi gikk inn og ble servert av verten med nydelig mat før Kåre og Leif kastet seg opp i dalen og gjennom svingete veier.

Bare en kort stund etter kom morgen dagen fotograf fra Sandnes, Erik Høvde. Vi slo oss til ro med litt prat og så noe knall fine bilder fra Dag. Bare tanken på denne unik opplevelsen fikk meg til testet bakken i søkk mørk kvelden. Knapp nok få minutter ga jeg opp. Et sukk i hjerte måtte jeg innse at dette er ingen for halvbeinet fotograf. Vi slo oss til ro og gjorde klar for morgen spenninger som venter.

Jeg våknet opp samtidig som de heldige og ønsket de det beste med dagensjakt. Det tok ikke lang tid etter Jostein kom tilbake på gården strømmet det inn med sms, hauk hauk hauk, masse action og moro. Så var det stille og ingen info, jada det gikk nok varmt der på toppen. Ørn var på plass. Det var meget gledelig å motta slik sms fra andre fotografer.

Medlindenskap og barmhjertelighet kunne ikke Jostein se at en ivrig som meg ble sittende i stua og mottok sms på sms. Forslaget ble Nattens ridder med Nimir ble skrevet så utrolig humoristisk og laterkramper av forfatteren Jostein Hellevik. Anbefaler at dere leser det selv

http://www.dalenvillmarkssenter.no/index.php/naturfoto/16-josef-og-jomfru-maria

Takker og bukker for Nattens ridder med Nimir og en ustoppelig action med hauker gjengen.Diving


Portrait


Hunting


Hunting


Take off

16 comments:

 1. Hei.
  Godt det endte bra og at du fikk skyss opp de bratte kleivene..:)
  Flott serie du viser her. Bilde nr3 er knallbra med den flotte posituren.

  ReplyDelete
 2. Veldig bra serie av hauken som du har foreviget på en utmerket måte.

  Måtte bruke anonym for å få legge inn kommentaren,

  Ottar

  ReplyDelete
 3. Nattens ridder du liksom, likte mye bedre Jomfru Maria;) He he. Fin serie Duy, liker spesiellt bilde 3 og 4 hjvor du har truffet godt. Fint du kom deg opp med hjelp av hestekrefter

  ReplyDelete
 4. Nydelig serie med fart i. Kjempefine haukebilder!

  ReplyDelete
 5. Særdeles godt fanget av spurvehauken Duy! Samtlige bilder er gode, men likte ekstra godt nummer 3 i rekken. Finfin positur og regnet tilfører fin stemning.

  Knut Børge

  ReplyDelete
 6. Må bare si meg enig med de øvrige, en flott serie av hauken toppet med bilde nr. 3.

  Gøran

  ReplyDelete
 7. herlig serie, teknisk perfekt , kjempe bra Duy!

  ReplyDelete
 8. Skjønner godt at du hang med hodet når vi møttes lørdag kveld og var ikke mindre overrasket når jeg hørte fra Dag at du hadde fått deg hest. Ikke ladet bli en vane!!!
  Ser at du fikk med deg noen bra fluktbilder på brikka. Jeg er enige med flere over at bilde 3 er det som faller mest i smak.

  Fortsatt god bedring!!

  Kåre

  ReplyDelete
 9. En kjempeflott serie fra dalen du har tatt med deg. Blir misunnelig da jeg ser alle disse flotte bildene fra dalen som florerer :)

  Trond

  ReplyDelete
 10. Flott serie. 2, 3 og 4 falt best i smak hos meg. Sikkert en fin opplevelse.

  ReplyDelete
 11. Virkelig fine bilder du har fått av spurvehauken.
  God helg.

  Ketil

  ReplyDelete
 12. Nr 3 & 4 er veldig bra Duy !! Ser av bildene at du har brukt rel kort brennvidde.

  ReplyDelete
 13. ***blog wonderful, congratulations***
  I am following…
  -Visit my photos-
  www.top-graf.com
  Kisses

  ReplyDelete
 14. ***blog wonderful, congratulations***
  I am following…
  -Visit my photos-
  www.top-graf.com
  Kisses

  ReplyDelete
 15. veldig fine bildeR !! ta en titt på bloggen min !

  ReplyDelete

Hyggelig at dere legger inn et par ord