Apr 15, 2010

Orreleik

Inspirasjonen av fantastiske orreleik bilder fikk jeg av Torbjørn Martinsen, og hadde en drøm om å kunne oppleve en slik leik i virkeligheten,samt kunne ta noen bilder selv.
Torbjørn legger ingen skjul på at han vil sette opp slike turer hvor man har muligheten til å oppleve det han selv har opplevd, nemlig en fantastisk orreleik plass som ligger meget sjenert til.

Plassen i seg selv er ikke bare vakker, det finnes ikke et menneske som tusler eller minste støy fra hverdagen. Absolutt den beste oppgivelsen for en hver fotograf, samt at fuglene ikke blir forstyret i hele tatt.
Lyset var helt perfekt og de ivrige hanene startet sitt gryspill allerede ved 04:45 der sola skimte bak lavane. Etter ca.30min dro sin vei. Når lyset var på sitt beste kom de sussende inn på plassen og var i full gang med sin seremoni. De genererte herlige lyder som et vindkast, hoppet og danset. Vingene flagret, beina fullfart i lufta de kastet seg på hverandre som varte ca. 1time.

En spasering tur til toppen kjente man litt på kroppen, men med noen blinkskudd da forsvant fort alt som heter smerte.
Hva gjør ikke en fotograf for å få det beste bilde, samt oppleve enestående orrehaneleik med fortryllende morgenlys og mange energiske fugler.

Takker og bukker Torbjørn Martinsen og Bård Næss som har lagt opp alt tilrette for det beste fotoshoot. Det gjenstår kun deg selv å booke inn og hiver seg på bilen med foto utstyr, da vil du kjenne spenningen over det hele.Den bruser opp for å vise sin motstander


En liten demonstrasjon på sin skjønnhet.


Taktisk finting av andre fugler.


Sin styrke mot hverandre


Den glatte isenflaten

6 comments:

 1. Fantastisk flott Duy! Veldig fine bilder.
  Hilsen Bodil

  ReplyDelete
 2. Fine leik-positurer - og det er noe eget ved å se dem på snø.

  ReplyDelete
 3. Hei Duy.

  Imponerende flotte leikbilder du har fått av orrfuglene her! Samtlige av bildene du har lagt ut, holder flott standard.

  Knut Børge

  ReplyDelete
 4. Fantastiske og luftige bilder!

  Du burde legge ut noen på fugleforum.no!

  mvh
  Ruben Larsen

  ReplyDelete
 5. Hei Duy!

  Veldig flotte bilder fra orreleiken. Du har hatt et kjempelys og fått gode resultater. Moro å se. Var avgårde selv i går, fikk bra spill og ble vel ca 700 eksponeringer. Lyset var dessverre ikke optimalt, men er man ofte ute klaffer det før eller siden. Stå på videre, du holder høyt tempo og får fine resultater. Drar avgårde på tiurleik imorgen, håper på action og fotolys, snakkes.

  jarl kjetil

  ReplyDelete
 6. Hei Duy

  Du fikk mange flotte leik bilder selv om vi var uheldige og fikk dugg på objektivene på leiken!

  Trond H Olsen

  ReplyDelete

Hyggelig at dere legger inn et par ord