Jul 1, 2012

En ubeskrivelig hubro opplevelse

For noen år siden da jeg besøkte Stavanger Foto. Visste Arnt Ove kongeørn og hubro som butikk sjefen selv har foreviget. Jeg var stum med ord og målløs. Vakreste kongeørn bildet jeg har sett og den unik hubroen. Rask med leppa spurte jeg om han ville leie ut. Arnt Ove smilte bare og la til kongørn mulig, men hubroen er utrolig unik art. Den gang var ikke AO lyst til det. Klart at jeg har full forståelsen for han vurdering og bestemmelsen da.

Judgment about the prey.

Almost headless prey.

Noe tekst meldinger med Arnt Ove igjen. Endelig mandag kvelden fikk jeg sms at jeg kunne forsøke hubroen natt til onsdag om jeg hadde mulighet. Den beste medlingen jeg har mottatt noen gang. Jada, har veldig lyst, men må avklare med sjefen og ville gi klar beskjed på tirsdag. Med en forståelsesfull sjef som kjenner til mitt lidenskap for natur(fugle)foto fikk jeg ferie på onsdag.

Iso must up to 6400, f1/30s

Iso 12800, f1/10s

Var vel ikke 100 prosent konsentrert, men fullførte tirsdagen på jobben uten problem. Mange sms frem og tilbake med Dag Vennesland som finnes allerede på hubroplassen med gode nyheter. Spenningen bare steg mer og mer i meg. Skulle ble bil leiing og kjøring, men Dag var som hjelpsom og hyggelig. Jeg endte med fly til Sola, buss og ferja videre. Ved kaia ventet Dag og kjørte oss videre til lokalet.

Iso 12800 , f1/13s

Iso 12800, f1/10s

Meget fin og koselig hytta hvor vi la fram utstyret. Det var ikke nok med henting og alt tips jeg fikk av Dag, men hadde forbered ferdig middag. Vi stor kostet oss med deilig middag og fantastiske bilder av hubroen, samt mange andre turer Dag har vært på. På tiden med turen opp til den vakre fuglen.

Iso 12800 , f1/10s

Iso 12800, f1/10s

Blitzene og utstyrene ble satt opp. Testet og bare ventet i spenning til Dag kommer tilbake etter plikten sin. Jeg var så bevisst at du kom kl 22:00. Heldig fikk jeg rett den kom litt før tida. Kjente at hjerteslagene økte og blodet pumpet mye raskere. Vi tok det meget forsiktig og ville ikke skremme den vekk. Den kraftig og muskelløs hubro tok ikke under 10 min før kråke lå hodeløs på bakken.

Iso 6400, f1/20s

Iso 6400, f1/25s

Rett før halv elleve kom den andre. Den ble noe lengre med tok også med seg toppen av kråka. Senere kom den første(hunne) tilbake og sleit hardt med maten. I fire timer til 04:00 kom hannen også innom. Et vakkert syn at begge var samtidig på plassen.

Iso 6400, f1/30s

Iso 6400, f1/30s

Mellom midnatt til 03:30 på det mørkeste klarte ikke autofokusen, ikke noe annet valg enn manuell. De var der hele omtrent hele tiden. Men d3s kjørte maks fart og iso 12800 med håp om manuell fokus satt og nå skjedde noe. Her var det mer flaks enn dyktighet.

Iso 1600, f1/30s

Iso 1600, f1/30s

En virkelig uforglemmelig og opplevelsrik natt hvor en del bilder festet på brikka og frysinger fra 04:00 - 06:00. Vi dro ned på hytta hvor jeg sov til 11:00 Lunsjen ble servert og de knall gode bilder fra Dag. Vi snakket om nattens ubeskrivelig action en stund og ble kjørt til ferja. Deretter skulle jeg møte Ottar og Arild. Det kom andre ting i veien, derfor måtte vi avlyse og vente til neste anledning.

Iso 1600, f1/60S
Iso 1600, f1/40s

Med min billett kom jeg ikke hjem til Gardermoen før 19:00 hvor utstyrene kom hel skinnet selv om de måtte sendes som baggasje.

Iso 6400, f1/30s

Iso 1600, f1/60s

Jeg kan ikke takke Arnt Ove og Dag nok med ord for en glimmerende natt og alfa mega opplevelsen med den majestiske (mystiske) hubroen. TOPP TOPP TOPP.

18 comments:

 1. Helt rått Duy. Her var det flere blinkskudd. Kan levende forestille meg at dette var en opplevelse for livet.
  Misunnelig? Ærlig? Ja!

  ReplyDelete
 2. Bara att gratulera sååå mycket !!! Fantastiska bilder och en oförglömlig natt såklart!

  ReplyDelete
 3. En meget flott serie du har formiddlet her. Du har fått frem mystikken og stemningen i nattemørket. Flott serie du kan være stolt av. Vanskelig å velge seg noen spesiell favoritt. Imponerende ISO egenskaper. Blir litt misunnelig :P

  ReplyDelete
 4. ÅÅåååå så heldig du var. For en opplevelse. Flotte bilder med mange blinkskudd av hubroen.

  ReplyDelete
 5. For en opplevelse dette må ha vært! Det første og de 2 siste bildene var helt topp!
  Flotte bevegelser i bildene!

  Ha en fin søndag, Duy!

  ReplyDelete
 6. Gratulerer med en knallfin serie og en flott opplevelse med Hubro!

  Espen

  ReplyDelete
 7. Så det var her du hadde vert da du sendte melding :-)
  Knallserie Duy!

  Trond

  ReplyDelete
 8. Fantastisk! Skal si jeg er litt misunnelig akkurat nå ;)
  Helt suverene bilder Duy!

  ReplyDelete
 9. En ypperlig reportasje fra hubroriket! Dette må ha vært en fantastisk opplevelse. Takk for at du delte disse flotte bildene med oss! :)

  Knut W.

  ReplyDelete
 10. flott serie av hubroen Duy, stor naturopplevelse

  ReplyDelete
 11. Skjønner godt at du snakket i store bokstaver etter dette. Bra bilder som vanlig fra din side. :-)

  Kåre

  ReplyDelete
 12. Fantastiske hubrobilder Duy!! Misunner deg virkelig denne!:)

  Knut Børge

  ReplyDelete
 13. Forsto at dere hadde masse action dagen før jeg kom. Du fikk flotte bilder! Glad for at det var mye liv den natten jeg også var der. Willy

  ReplyDelete
 14. Her fikk du deg en fantastisk flott serie av Hubroen, gratulerer!!

  Ottar

  ReplyDelete
 15. Første besøk på bloggen din....du store verden for noen Hubro bilder, fantastisk bra, gratulerer!!!

  Hilsen Robert (borsesjo.blogspot.com)

  ReplyDelete
 16. Gratulerer med fine resultater. Dette er ikke "hverdagskost" !!!

  ReplyDelete
 17. Her var det mye lekkert! Utrolig bra og variert, og det på bare 1 natt!! Imponerende! Gratulerer!

  Mvh Arnfinn

  ReplyDelete
 18. This is the first time I visited this blog. Really this is awesome work with the blog. It is very pleasure to get it as I got huge helps right here. I highly appreciate the bloggers workings and will wait for more post from the
  http://kellertaxicabservice.com/

  ReplyDelete

Hyggelig at dere legger inn et par ord