Nov 28, 2011

Bondal where

Finnskogen med fotovenner fra Biofoto fortsatt være tøft. Motiver er ukjent og terrenger er ujevnt for mitt vedkommende.


Med våt fjærdrakt


Et par sms fram og tilbake med Morten Woldstad, fikk jeg lov til å dra på hytta hans i Bondal. Fant ikke dette på kartet. Tuddal måtte skrevet inn på gulesider´n med skala 10. Morten forklarte med detaljert veien til hytta si, det kan bare ikke mistet. Selv en kart og kompass blind som meg kom fram til Bondal ganske seint, grunnet over 90 minutter fast sittende i biltrafikk mellom Sandvika og Sleppende.


Ofte kom hele familien samlet.

Hytta var omringet av skog, fjell, tjern og nok av dyrekivet rundt. Hadde ikke ventet at snøen dekket blåbær lyngene og grønnemoser på bakken. Men refleksjonen av snøen hjalp til samt litt utfordrende. Fikk hjalp til med bæring av sekker og bagger (mat og fotoutstyr). Kinesisk mat var ønskelista til Morten. Jada vårruller er jo kjent for de fleste,samt reker med brocoli og krydder var tett pakket ferdig også. Hot og kryddert fikk Morten testet. Jeg ble overrasket han tålte alt dette chili og pepper som brukt under matlagingen.


Nonestopp toppmeis.

Lørdagen morgen startet med fint vær, men minus 4 (småtteri bare). Etter et par skiver med egg and bacon krøpt jeg opp en liten sti. Morten hav ut litt smultringer, brød, nøtter her og der. Tok ikke lang tid før lavskrika familien kurset til hytta. De trivdes best med pianøtt pålegg smørt til mår rundt trærne. Ikke noe særlig motiver. Jeg ålet med 50 meter lenger opp og fristet dem med samme menyen. Etter en kort stund fløy de til meg. Det ble mange bilder av lavskriker, granmeiser, svartmeiser og toppmeiser.


Granmeis i vindet.


Fotolyset varte ikke lenger. Vi gikk inn og sov til middag. Kvelden ble jeg kurset med Lightroom av Morten. Han lærte meg mange metoder og triks (som hadde sikkert koster masse penger på firebeint stoler). Vi ble trøtte og la oss tidlig. Vinden var så kraftig det følte at hytta rista. Men vi og kosevenner til  Morten snorket som bare det til nesten morgen.
Alt snøen ble borte, men lyset ble dårligere, samt meget vekslende regn, overskyet og sol glimt inne mellom. Det ble foto uten ble.  Jeg ga ikke opp og fotografert helt til Morten pakket alt ferdig. Følte meg dårlig samvittighet at verten måtte gjorde alt, men ivrig meg i regnet med d3s og 200-400.


Svartmeis 

Hva mer kan en vente av verten. Utrolig flott helg med små fugler, lavskriker og ekorn i et kjør.

Tusen takk for en kjemp helg Morten.17 comments:

 1. Knallflotte fuglebilder du presenterer her Duy. Meget bra. Mvh Henrik

  ReplyDelete
 2. Ser du har hatt en knalltur, flotte bilder der jeg likte best det første av lavskrika, en vakker fugl jeg ikke har sett i naturen da den ikke finnes her sør.

  Ottar

  ReplyDelete
 3. Flott historie og fine bilder. Likte det første av lavskrika veldig godt. Toppmeisen ble også bra.

  ReplyDelete
 4. Du har fått helt andre bilder enn det vi gjorde i Finnskogen. Som vanlig bra kvalitet fra din side.

  Godt å vite at du kan lage mat også, håper ikke at det er poser og den slags, men at du lager det fra grunnen. Hvis du gjør det skal du få overta noen av middagene på neste tur.

  Kåre

  ReplyDelete
 5. Flott og kjekk historie du deler med oss Duy, og et solid knippe naturfotos. Det første av lavskrika og det første av toppmeisa var knall.

  mvh Knut Børge

  ReplyDelete
 6. Flott serie av div. fugler.
  Lavaskrike har jeg ikke sett enda, men det kommer nok.
  Takk for titten...

  ReplyDelete
 7. Flotte bilder liker spesielt godt 2 og 3.
  morten
  http://kjernebitern.blogspot.com/

  ReplyDelete
 8. Flotte bilder, Duy!
  Det første toppmeis bilde var min favoritt!

  Ha en fortsatt fin uke!

  ReplyDelete
 9. flott serie Duy!! takk for visning!

  ReplyDelete
 10. Flotte bilder og fin historie.Mvh robin jenssen

  ReplyDelete
 11. Fine Bilder Duy, jeg likte særlig meisene !

  ReplyDelete
 12. God serie hvor den første lavskrika og den første toppmeisen blir min favoritt :-)
  Rune

  ReplyDelete
 13. Herlig serie Duy!
  En fornøyelse å betrakte.
  Takk for praten i går.

  ketil

  ReplyDelete
 14. Hei Duy!

  Ble jo flotte bilder av både lavskrike og skogsmeiser dette Duy. Morsomme og tillitsfulle arter å jobbe med, du erfarte vel at meisene er rimelig kjappe? Bra utbytte fra hytteturen, well done!

  ReplyDelete
 15. Flotte bilder du viser her Duy, likte nonstop versjonen.

  Per E.

  ReplyDelete
 16. Hei!

  Flott serie dette Duy!
  Gratulere!

  mvh Knut Egil

  ReplyDelete

Hyggelig at dere legger inn et par ord