Dec 12, 2010

Hallingørna

En ny etablert kongeørn skjul som er knapp 3 timer fra Oslo.

Skjula er relativ nytt,men virkelig godt gjennomført ihht fotografisk hensyn. Alt man trenger er kamerahus, objektiver, klær og mat. Man slipper å drasse med stativer eller wimberleyhoder (mange kilo lettere på sekken).

Jeg ble vel tatt i mot av Tore Haraldset og Børge Jense. Ble kjørte opp med bilen til Børge, deretter i snowrailley tur for noen minutter og 100 meter fottur var vi framme. Fikk en kjapp gjennom gang for bruk av gass oppvarming og overvåkningsenhet på plassen.

Jeg sov så godt og tung takket være den isolasjon herrene har utført (hadde ikke varmen på). SMS fra Børge var min vekkeklokka :)
Kort tid etter var ørna på plass. Siden plassen er så ny måtte jeg viser hensyn til de flotte rovfuglene. De kom og gikk hele tiden. Noen bilder ble det. Plassen ser meget lovende ut. Og gleder til neste helg hvor jeg skal dit med Kåre Johansen. Man er mer og mer selektiv og ønsker kun fluktbilder. Så her har jeg en utfordring til meg selv. Børge hadde 4 timer med 3 forskjellige dagen etter jeg var da, lucky him :)

Kontakt gutta Tore H 90821844 eller Børge J 90738251 for mer info.F/4 iso6400 400mm 1/125s


F/4 iso6400 400mm 1/125s


F/4 iso6400 400mm 1/125s

11 comments:

 1. Meget flotte de 2 nederste bildene her! Flott med bevegelse og flott bakgrunn!

  Mvh Leiv Arne

  ReplyDelete
 2. Hei!

  Flotte bilder!
  Holder en knapp på bilde 3 og 4!

  mvh
  Knut Egil

  ReplyDelete
 3. Knalle bilder og må ha vært en opplevelse dette!
  Bildene med utstrakte vinger er virkelig flotte!

  ReplyDelete
 4. Artig å se så flotte bilder fra vårt skjul, velkommen tilbake.
  Vh Tore

  ReplyDelete
 5. Hei

  Så bra at det ble ørn på deg, fine bilder. Du har litt av noen utfordringer hvis du kun ønsker fluktbilder, ja med tanke på lyset. Er ikke så mye fotolys nå i desember.

  Mvh Henrik

  ReplyDelete
 6. Versjon 4 for meg Duy. Greit at det dukker opp fotoskjul rundt om da det kan være ok og skifte ut bakgrunn + omgivelser.

  Jeg skal en tur opp til Nesbyen i morgen sammen med en annen fotograf, om det er fotolys i området og tiden strekker til, så kunne det ha vært morro å teste ut plassen.

  ReplyDelete
 7. Dette ble en veldig fin serie. Så flink du er til å få så gode bilder selv om de er i bevegelse. Flott fotolys også. nummer fire ble min favoritt. Det er et knallbilde synes jeg.

  ReplyDelete
 8. Fina bilder! Ser ut att vara en bra plats. Bakgrunden är också bra, och ljuset. Gratulerar!
  Ha en fin helg,

  ReplyDelete
 9. Virkelig mye bra! Ser spennende ut å sitte i kamuflasje med så mye majestetisk på kloss hold.

  Hilsen Svein E. Børresen

  ReplyDelete

Hyggelig at dere legger inn et par ord