Sep 30, 2010

Reindeer

Jo kortere kjøretiden jo mer tid til fotografering.
Forollhogna nasjonalpark var Kåre anbefaling, men etter diskusjon og enighet mellom Kim, Kåre og meg satt vi kurset mot et sted som var ca 2 timer fra Oslo.

Tursekker var loadet med utstyr, mat og drikker. Disse lastet vi over til Kåres sin bil da vi kom til Kims parkeringsplass. Alltid lurt å sjekke værmeldingen som Kåre gjorde, ergo sommerdekk ble erstattet med vinterdekk. Jada etter en kort kjøretur var vi da. Det tok ikke mange sekunder før vi oppdaget en rein flokk som holdt seg noen hundere meter fra veien.

Gleden var enormt, det var så surt og kaldt. Vi skiftet fort til ulltøy, fleece, vindtette jakker og fjellsko. Så fikk vi øyet på en jeger som skulle ha sin kvote. Tålmodighet satt på prøven igjen. Jeg føltet meg så vondt da skuddet fyrte fra geværet av jegeren. De andre i flokken hadde ingen anning og kom seg bare et lite stykke unna.

Vi fikk mange bilder, ikke opptimal bakgrunn med helt ok. Så var vi på hytta til Kim. Herlig middag tilberedet av Kåre. Jeg og Kåre så kun på bilder til Kim. Vi hadde ikke med laptop eller noe ekstra hard disk for overføring. Det ble sjokolader og foto prat hvor jeg sovnet fort på sofaen.

Søndagen bestemte vi oss for beinhard leiting på fjellet. Det ble nestn 3 timer fikk vi sett en flokk ca på 300 dyr. Fantastisk opplevelse, miljøet var finere / renere, noen grader varmere også. Etter over 1000 exponering tok denne flokken seg en lur . Vi måtte forlate stedet med perfekt utsikt og drømme bilder (som aldri blir tatt) pga sovende flokken.

Tusen takk for en kjempe tur Kim og Kåre.


Et drømme motiv, men de lå og sov over lengre tid


Kampen mellom to store okser


Denne var tett på at jeg fikk ikke med alt


Ute å trimme kondis


Må vise og kjempe for sin rett


The winner takes it all

6 comments:

 1. Hei Duy.

  Du har fått med deg det dette dreier om og desverre så er det ikke alltid mulig å få ren bakgrunn på denne type action. Dra bilder!
  Takk for en trivelig tur!
  Kåre

  ReplyDelete
 2. Hei Duy

  Jeg er imponert, skal jammen si at dere fikk klaff med turen. Flotte bilder! Bilde 4 er min klare favoritt, tett fulgt av bilde 1. Regner med at dette ga mersmak:-)

  Mvh Henrik

  ReplyDelete
 3. Hei Duy, så utrolig flotte bilder. det er vanskelig å peke en ut som er "best", men enern er min favorit. Kjempe fine serie, tusen takk for visning.
  hilsen dirk

  ReplyDelete
 4. Härliga bilder! Bild 1 och 4 är mina favoriter. Fin bakgrund och redan snö på backen..uj nu blir det vinter :-)
  Tack för visningen.

  ReplyDelete
 5. Flotte bilder av villrein i bra lys. Jeg likte best bilde nr 1 og 4. Var nok en stor opplevelse dette.

  ReplyDelete
 6. Hei!
  Flotte bilder av reinsdyr. Som de andre er nok 1 og 4 mine favoritter. Stemninga/settinga i det første bildet bildet er det noe spesielt med. I det 4.bildet har du fanget øyeblikket.

  Ketil O

  ReplyDelete

Hyggelig at dere legger inn et par ord