Jun 20, 2010

Ørnesafari med Rossnes Wildlife

Med mange planlagte turer på kryss og tvers av kommuner, fylker, kontinentet, pluss privaten, samt fine værforhold i mai resulterte ingen oppdatering på bloggen. Håper at mine bloggsvenner ikke er skuffet og tar det med et stort smil :)

Fra Runde i Møre til Flatanger i Nord-Trøndelag, Portland in West US to Rossnes in Hordaland West Norway. Meldingen om regn og overskyet vær måtte jeg utsette den planlagte fjellturen til Fauske med fotokompis Jan Erik. Dette er vel skjebne som bringet meg til Rossnes Wildlife som byr på det utrolig ørnesafari jeg har vært med på.

Etter landingen fra Gardermoen til Bergen ble jeg vel mottatt og kjørte til Rossness av Per Einar Gunnarsen. Bilturen som varte 90 min gikk som et blunk da forvekslet vi foto opplevelser og erfaringer. I løpet av helgen ble froskot, brunch og middag servert av hans datter Helene med nykokte egg, røyketlaks, grill mat m.m som var utrolig godt. Jeg ble meget godt tatt i mot av de og hjemmefølelsen kunne jeg føle i meg.

Rund kl 19:00 startet vi den spennende turen. Ut på plassen tok det knapp 1 minutt før ørna tok første stup. I løpet av 3 timer ble det totalt 16 stup av sammen ørneparet. Må innrømme at jeg ikke har sett maken til lignede og ikke har opplevd ørner så tett inntil båten. Ikke nok med paret var samarbeidsvillig men det var alfa omega lys jeg hadde. Bedre ettermiddag var det ikke. Fikk kjempe flotte bilder. Derfor skal jeg nok tilbake hit igjen.

En uforglemmelig opplevelse for en hver naturfotograf med gode forbindelser med fly til Bergen og hente/kjøre til/fra Rossnes. Kan se og følge med på hans blogg. For min del skal jeg tilbake ditt før sommer glir forbi. Takker og bukker for denne gangen.

http://rossneswildlife.blogspot.com/


En ung havørn på besøk.


Her kom den igjen.


Paret på treet


Paret på jakt sammen.


Blikket på maten


Den majestiske fuglen


Don´t try me

3 comments:

 1. Takk for sist og for hyggelig samvær Duy!
  Det blir vanskelig å velge seg en favoritt blant disse bildene du har lagt ut, flotte var de alle sammen men det blir vel det action pregete stupet av den unge havørnen.
  Extra morsomt å studere ungdommen som stuper,det var en knall opplevelse!

  Mvh
  Per E.

  ReplyDelete
 2. Det var flotte bilder Pham :)
  Veldig bra det med fisken synes jeg.

  Mvh Bodil

  ReplyDelete
 3. Takk for sist,og takk for fine ord! :)
  Det var noen veldig stilige bilder dette Duy,jeg likte best paret i treet, og ung ørna.

  Mvh Helene

  ReplyDelete

Hyggelig at dere legger inn et par ord