Sep 18, 2012

Dørålen eller Nordland

Siden rådyr jakten var i full gang har d3s´n og alt småtterier ble støvet ned. På tide med oppussing og varmet opp før høst/vinter sessong freser avgårder.

Two friends, but one with camouflage.

What are we going to do now.

Valget sto mellom Dørålen og Nordlandet safari på egen hånd. Vel alt fristet og mye interessant i Dørålen. Man måtte ta et valg, ble tilslutt ensom ulv blant Nordlandsk elgene.

Really dark, but still someone is active.

I do know who you are.

Alltid hektisk og mye pakking før en hivet seg på vingene nordover. Europas mest punktligste levde opptil sitt varemerket. Blitt fast følgevenn med Hertz. Ingen forventing, men det oftes slik man får det mest ut av turen.

Not far away from me.

Then you might imagine.

Allerede etter ca 90 sør for Bodø fant jeg to mindre elgokser ett stykke unna. De hadde observert bilen og rygget litt til skogkanten. Tok ikke lang tid at disse to var på beiting igjen. Den ene hadde 10 tager men kompisen var noe mindre rustet og var mer beskjeden med kamoflasje trekk over seg (skjønner godt hvorfor når du ser bildet).

A young one.

A young couple.

Micraen bringet meg nærmere hytta. Ett øyekast over jordkanten ble elg kua etterfuglt av en diger elgokse (vel over 20 tagger). Med null erfaring fra elgjakten hold jeg meg på avstand. Glemte at jeg hadde med konverten, så ingen gode bilder av den flotte oksen. Spørsmålet om konverteren hadde gitt meg lukkerhastigheten. Før noe skiver skle ned magen, speidet jeg over området. Mange glødende fjernlyset reflektert fra skogskantene. Totalt telte jeg 13 elger. Må innrømme dette var en vellykket fotojakt.

The boss I think.

Another huge one.

Lyset skimte svak gjennom vinduet. Jeg spratt ut av senga. Den store oksen vil jeg ha nærmere nå. Vel kun morgen drøm. Gubba holdt seg vel langt inn i skogen. Firehjulene trillet avgårder. Opp en fjell side fanget jeg inn en 18 tagger. Lang unna stirret den på meg. Ok, nå på med 1,7X så tuslet den nedover grønnskogen. Etter par bilder hengt igjen på brikka. Resten av morgen var det mange som holdt seg langt langt unna skogen kanten. Magen rumlet, skyene dekket til. Energi må fylles opp.

Just a little fight between two young one.

Please turn of your lights.

Håpet om at tredje økta jeg tettere og bedre av de store elgoksene. Kun 10-12 tagger med brukbar avstand med spørsmål i parantes. Da lyset forsvant helt, med fjernlyset kunne man telle mange taggene på alright foto avstand.

The winner at the night.

Siste sjansen var søndag morgen. Denne gangen var jeg uheldig med været. Det tordnet, lynet og regnet i bøtta og spann mellom 05:00-06:00 (beste elgtid). Med engang dråpene stoppet, heiv jeg i bilen. Ikke mye å by heller og det skyldet vel at vinden var så kraftig. Så før jeg gav opp fikk jeg elgkua  i flott høst dekket miljø hvor det avsluttet denne elgjakta.

Big mamme resting.

Dont try to get near me.

På tida å spørr seg selv. Er det fotografen som trenger kamo eller den sjenerte (ikke fullvoksen) som trenger mest. Vanskelig å svare på. Kanskje like grei med masken på når smekken er oppe. 

A shy guy.

The answer is why.









15 comments:

  1. Flotte æljbilder! Bilde nr 2, var utrolig komisk :)

    ReplyDelete
  2. Jeg som trodde du var på bryllupsfoto.

    Kåre

    ReplyDelete
  3. Flotte elgbilder, og god tekst til :-) Sikkert artig å se en slik rugg som 18 takkeren.

    ReplyDelete
  4. Hei
    Du var da heldig som så mye elg når du reiste uten kjentmann..
    mange fine bilder her men det siste slår alle rekorder..:)

    ReplyDelete
  5. Virkelig en flott serie av elgen og fin undertekst. Her likte jeg alle.

    Ottar

    ReplyDelete
  6. Tusen takk for kommentarer folken.

    Kåre,weddingsphoto is this week end.

    :) duy

    ReplyDelete
  7. Herlig serie Duy, og flott fortelling også. Spesielt med den kamuflasje-elgen.

    - Bjarte

    ReplyDelete
  8. Mye vakkert her Duy. Ille med denne oksen som har et camunett over hodet. Bra at jakta starter snart slik at en jeger får et flott trofe på veggen. Ole M

    ReplyDelete
  9. Hei. Den kammoen kan komme godt med nå i elgjakta. Ellers synes jeg nr 14 og 15 ble de beste bildene. Miljøet var flottest på disse.
    Artig fortelling:)

    ReplyDelete
  10. Superfina älgbilder...våra är inte så stora i södra Sverige. Det börjar komma nu efter att ha en modell på älgskötsel nu. Vi får se den 8 okt då jakten startar då jag har älgjakt o fotojakt. Supersnygga rådjursbilder i inläggen innan.

    ReplyDelete
  11. Du verden for elger du har sett !!! Horn eller ikke : jeg likte best din "Big mamme resting".

    ReplyDelete
  12. Wonderful photographs, beautiful face of the nature. I am greeting

    ReplyDelete
  13. Thank you for your very good site….

    ReplyDelete
  14. I will make sure to bookmark it and come back to learn extra of your helpful info. Thank you for the post. I will definitely comeback.
    http://kellertaxicabservice.com/

    ReplyDelete

Hyggelig at dere legger inn et par ord