Nov 8, 2011

Dåhjort i Linkøping

Kronhjort planen hos Kjell Ivar i Ørsta Volda måtte utsettes til ubestemt tid grunnet oversvømmelser og tordenregn ved skjulen hans over lengre perioder.


Ofte var det flere. Så tålmodighet lønnet det segLysten til å oppleve hjortebrøl ble ikke mindre av den grunn. Undertegnet liker å holde kontakte med fotovenner fra tidligere fototurer,kurs o.l , samt synes alltid artig og hyggelig å farte på turer sammen med noen. At man har samme interesser betyr alt når det gjelder å oppsøke skogen og dyreliv i naturen.

En av gutta på plassen. Han gikk rundt og viste seg.

Ved telefon samtalen med Torbjørn Pehrsen, informerte han at planen til Linkøping for dåhjort ville være den 5.nov
Mailen ble forward rett etter vi la på røret. Med det samme tok jeg kontakt med Magnus Nymann om det fant ledige plasser. Positiv svar kom dagen etter. Kalenderen ble krysset av og planen lagt inn.

En plass de oppholdte seg jevnlig og avstanden var ok.


Jada, fysioterapi timen måtte fullføres før kurset satt mot Moss. Tretti minutter forsinket etter avtalt tid, da fikk vi lastet over fotoustyr og klær over til TP bil. Jeg overlatt hele kjøring til Torbjørn, men likevel slengte opp Claudia (Garmina) på front ruten. Etter noen timer fant vi fram Scandic Hotel likevel den avtalt plassen for morgen dagen.

Fire på feltet

Vi la oss tidlig og samlet energi til hoveddagen. Litt før 11 tok Urban (fotovennen til Magnus) i mot oss. Turen til skjulet var ikke mer enn 500meter, men jeg fant meg et hjelpestav for den korte biten. Litt kort informasjon av Urban, så satt vi med teleobjektivene mot plassen. Det varte ikke mer enn fem minutter kom de flott dåhjortene fram. Meget langt avstand og ofte flere samles. Ønsket meg 600mm da.

Miljøet var best for foto

Det skjedde noe hele tiden og plutselig var skyene mørkere og lyset forsvant for oss. Vi opplevde springende, lekende, fightenede og brølende i 3 timer. Klokka var ikke mer enn 15:30 da ga vi oss og tok meget tidlig kveld.
Begge så gjennom bildene og hev i seg et par brødskiver. Trøtte var vi og sov vel ca 20 tiden. I løpet av kvelden våknet jeg opp flere ganger av brølene til de brunstige dåhjortene. Lydene var omtrent rett ved skjulet.

To deltaker og to dommer

Søndag våknet vi tidlig, men ingen fotolys før 08:00am. Mindre aktiviteter enn gårsdagen, men plutselig skjedde det noe hele tiden. Så det var bare å følge med og holdt øyene våken.

Takk for en herlig tur Torbjørn.

Ta gjerne kontakt med Magnus Nyman www.magnusnyman.se for å booke seg inn 

Lek eller alvor

Demonstrasjon 


10 comments:

 1. Ser ut som det har vært en vellykket tur. Fin serie.

  ketil

  ReplyDelete
 2. Fin serie,ser ut som ni haft fin utdelning här på denna turen !

  ReplyDelete
 3. Hei. Fin bildeserie og flott å lese historien fra turen.

  ReplyDelete
 4. Flotte bilder Duy.
  Men du fick väl fight och porträtt också?
  Hilsen
  Magnus Nyman

  http://www.magnusnyman.se/
  http://naturfotocentrum.se/bilderindex.html

  ReplyDelete
 5. Hei Duy

  Flott bildeserie med stor variasjon. Liker best der vi ser dyrene i litt miljø. Bra jobba!

  Mvh Henrik

  ReplyDelete
 6. Tusen takk for hyggelige kommentarene.

  Magnus, jada flere portretter og fights festet jeg på brikka. Kommer nok på foto.no litt senere. Kommer nok tilbake når det snøen erstattet den grønne plenen :)

  duy

  ReplyDelete
 7. Hei
  Flott serie av denne flotte hjorten.
  God variasjon og undertekst.

  ReplyDelete
 8. Flott serie du har fått! Spennende lesing også. Godt jobbet! Lykke til videre. Spennende å følge deg på turene dine.

  ReplyDelete
 9. Flott serie av hjortene, sikker en fantastisk fin opplevelse.

  Ottar

  ReplyDelete

Hyggelig at dere legger inn et par ord