Apr 23, 2012

Orrleiker

Hva skyldes at orrhaner på leiker har redusert kraftig?

April måned prioriterte jeg til tiurleiker, men fremdeles ikke lykkes med det. I mellom tiden har jeg vært besøk på flere gode orrleik plasser på Rena, Lunner, Løken og Mysen. Ingen fasit til hvorfor antall orrhaner har redusert på samtlige leikplassene.

På Rena hadde vi flere leiker. Lyset forsvant og kulda kom kjapp inn. Vi fant ikke noe kampfjær eller møkk. Derfor ble bildet tatt langt unna kamoteltet vårt.

Onkel mikkel partrulerte hvor orrhaner sto og hilste pent.

Alltid liker spennende shooing med lyder fra orrhaner på morgenskvisten og solstrålen som skimte gjennom kamoen. De spiller mer på furutopper enn på bakken. Så full klaff har det ikke vært. Det gjenstår om dette lykkes om to dager hvor jeg skal forsøke igjen på Mysen plassen.

Etter forsøk fra haukdamen. Spilte de kun på trætoppene. Bildet fra Lunne.

Fra Mysen hvor entreen ved fotolys.

Hvem skal damen velge ?

Styrkedemo.

Uvanlig at den spilte på tørrgadden.

Take off.




Apr 20, 2012

Hornborgasjøen

Høydepunkten på Hornborgasjøen faller på Påskeferien. Så perfekt timing for en besøk og opplevelse. De  fleste av oss kjenner til denne plassen med tusenvis av traner og masse andre arter.

Tre dager med forskjellige vær typer ga varierte motiver. Med over 20 tusen traner var ingen lett å få rene et par traner. Selv om tredje gange besøk men alltid artig å oppleve de igjen. Fikk med meg tre nye arter, snadderand, skjeand og gråstrupedykker.

It was cold and snowstorm.

A new species Anas strepera.

With hope for better weather and photolight.

Before take off.

Landing preparing.

Need energy for loving dance.

Loving dance. 

To find isolate pair was not easy.

Even third time, still so many dancing styles.

Podiceps grisegena.

Anas clypeata.

Loving dance of Podiceps cristatus.









Apr 13, 2012

Hektisk kort tur til Tromsø

Vært ute omtrent nesten hver ettermiddag at jeg ikke har tid til redigering eller oppdatering av bloggen. Men må satt av tid likevel. Etter langhelg i Japan rett på kontoret med hektiske arbeidsoppgaver. Så kom helgen som skudd, jippi jippi....

From the car. 

Billetten ble reservert kvelden før. Ruben ble informert. Lurte faktisk på opp/ned til Tromsø for denne rype i vinterlandskap var noe å satse på. Hadde vel ca. 5 timer foto og bildene sier det meste.

Running down the snow.

Ble hentet av den gode "gutten" Ruben på flyplassen. Kursen rett mot lokal hvor ryper oppholdte seg. Totalt så vi 6 ryper, men det holdt med en samarbeidsvillig hvitkledde.

Just shaking feather.

Jada vi fant den tilslutt. Vi hadde kjempe fotolys med mye nysnødd dagen før gjorde at jakten ble lettere. Minus var at ingen av oss hadde truger og selv lettvekta klassen sank vi dyp under snøen flere ganger. D3s gikk varmt og sluttsummen ble nesten 2000 eksponeringer.

Need some ...

My own shadow

Portrait of my self.

White in white.

Good bye and see you next time.


Tusen takk for en kjempe tur Ruben. Vi sees vel igjen om ikke så lenger.
Men nå må jeg ut på orrleik og tiurleik. Før Hornborgasjøen oppdateres.