Oct 30, 2011

Daten med haukdamen

Grytidlig opp på en mørk oktorber morgen krevde sitt.


Haukdamen kikkert flere ganger på frokosten om den var hjemlaget og fersk.



Med flotte bilder av musevåken fra Bjørn Aksel Bjerke og Odd Chr Knutsen viste på doten ga meg mye styrker og energi for kampen mot morgen trøtthet.

Batteriene full ladet og utstyrene pakket kvelden før.
Alarmen gikk av kl 05.00 am. Tanken med en fresh dusj som (kanskje) tiltrekker våken eller hauken var mer enn og holdte meg våken på 60min kjøretur til skjulet.


Den godkjente fersk frokost.


Tre rever krysset gjennom de svingete og fuktige veier resulterte at beregningstiden ble lengre. Dette ble mitt femte besøk og hvilke arter kom på besøk var spennende hver gang. Noe seint fant fram gårdenplassen, da tursekken lempet på ryggen, hodelykten på panna og staver på hender.


Madamen ble visst fornøyd med menyen.

Stien godt markert med reflekser, ergo umulig å rote, likevel klarte jeg med min gode skogsansen :). Kneet mitt var fortsatt under bedringsvei, ergo siste knekken måtte setemuskler tatt i bruk. Alt ble rigget opp kun fem minutter etter planen.


Måtte pusset nebbet før den takket for seg og fløy sin vei.

Kort etter tekst medlingen fra "skjulsmester" som var bekymret for helsa mi, hørte jeg hauk skrik. Så herlig lyder med korte frekvenser. Hele skogen var musestille og lyden nærmet seg mer og mer intens. Håpet om den kom ned
på plassen var stor. Jada den kom rett mot skjula og landet på tørrgadde og poserte seg før frokosten startet.


Skjæren ristet og ristet. Jeg skjønte nå hvorfor den reagerte slik.


Skrika var forsiktig eller helt borte når damen var opptatt.


Undertegnet oppdaget ingenting før den lille ble borte for godt. 

Den besøkte plassen og maten ble servert. Jeg stor trivde med den gamle haukedame. Hun var vakker og elegant på alle måte. 

Takker og bukker for datingfirma Bjørn Aksel at møte ble velllyket. Kanskje en ny date når kuldegrader kommer. 
Inntil da blir det dåhjort neste helg. 



Oct 3, 2011

Nattens ridder

Vekkende informasjoner, tekst meldinger, bilder og blogger fra Jarl Kjetil Johnsen, Kåre Johansen og Torbjørn Pehrsen om flere hauker som herjet i Dalen gjorde at blodet mitt steg over maks nivået. Likevel frarådet de meg til denne turen, vel pga opp de bratte bakker og mørket stien ventede for min halvbeinet.

Vondt fordrives vondt tenkte jeg. Tidligere avtalen med Jostein opprettholdes som utgangspunktet. Etter en lang omvei befant jeg meg ved Helleviks gårdsplassen. I det jeg satt beina ut fra bilen, oppdaget jeg Kåre, Leif og Dag kom pustende og svettende ned den "slakkeste" bakken som de selv mente.

Oh My Buddha, slakkeste tenkte jeg. Hva med den hardeste bakken da.......Med normal helse og gode bein som gutter hadde sleit de opp og slakket de ned. Hva med min skrøplete bein, hvordan takler jeg denne utfordringen, hva skjer hvis jeg faller.... Tanken med å gi opp eksisterte da. Vi gikk inn og ble servert av verten med nydelig mat før Kåre og Leif kastet seg opp i dalen og gjennom svingete veier.

Bare en kort stund etter kom morgen dagen fotograf fra Sandnes, Erik Høvde. Vi slo oss til ro med litt prat og så noe knall fine bilder fra Dag. Bare tanken på denne unik opplevelsen fikk meg til testet bakken i søkk mørk kvelden. Knapp nok få minutter ga jeg opp. Et sukk i hjerte måtte jeg innse at dette er ingen for halvbeinet fotograf. Vi slo oss til ro og gjorde klar for morgen spenninger som venter.

Jeg våknet opp samtidig som de heldige og ønsket de det beste med dagensjakt. Det tok ikke lang tid etter Jostein kom tilbake på gården strømmet det inn med sms, hauk hauk hauk, masse action og moro. Så var det stille og ingen info, jada det gikk nok varmt der på toppen. Ørn var på plass. Det var meget gledelig å motta slik sms fra andre fotografer.

Medlindenskap og barmhjertelighet kunne ikke Jostein se at en ivrig som meg ble sittende i stua og mottok sms på sms. Forslaget ble Nattens ridder med Nimir ble skrevet så utrolig humoristisk og laterkramper av forfatteren Jostein Hellevik. Anbefaler at dere leser det selv

http://www.dalenvillmarkssenter.no/index.php/naturfoto/16-josef-og-jomfru-maria

Takker og bukker for Nattens ridder med Nimir og en ustoppelig action med hauker gjengen.



Diving


Portrait


Hunting


Hunting


Take off